Lorazepam als medicijn

Lorazepam behoort tot een groep geneesmiddelen die benzodiazepines worden genoemd. Lorazepam werkt rustgevend, het vermindert angstgevoelens en ontspant de spieren en kan je suf laten voelen. Mensen met  angstgevoelens of die zich vaak  gespannen voelen en last hebben van  slapeloosheid of onrust maken gebruik van lorazepam. Het is een medicijn die je dus kalmeert en werkt heel snel.

Je mag lorazepam niet elke dag gebruiken, omdat je lichaam er afhankelijk van kan worden. Het wordt dan moeilijk om te stoppen met het gebruik. Als je het dus langer dan een maand gebruikt zul je langzaam moeten afbouwen. Hou hierbij rekening dat je last kunt krijgen van ontwenningsverschijnselen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van vermoeidheid of je voelt je suf en slaperig. Neem het dus niet overdag in tijdens het werken, maar liever voordat je gaat slapen.

Lorazepam gebruik

Lorazepam dien je te gebruiken volgens het recept van de arts. Neem nooit meer in dan je nodig hebt of gebruik het niet langer dan is aangegeven. Volg dus alle aanwijzingen op je receptlabel. Het kan ook verslavend zijn, deel het dus niet met anderen, ook al hebben zij last van slapeloosheid. Het misbruiken van verslavende medicijnen kan verslaving, overdosering of de dood veroorzaken. Ben je van plan te stoppen met het medicijn dan kun je aan de arts vragen hoe je veilig kunt stoppen met het gebruik. Als je merkt dat het lijkt te stoppen met werken bij het behandelen van je symptomen raadpleeg dan je arts. Bewaar het goed en ver van kinderen, want het is een medicijn die verslavend kan zijn als het niet op de juiste manier wordt ingenomen.