Botox ook wel bekent als Botuline Toxine kent vele toepassingen. Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit dat wordt gewonnen uit een bacterie. Wanneer Botox op een verkeerde manier wordt gebruikt kan het eiwit heel dodelijk zijn. Botuline kan namelijk ook op voedsel te vinden zijn. Wanneer het voedsel wordt genuttigd kan dit dodelijk zijn. Het gif heeft namelijk heel veel invloed op de zenuwen en kan dus dodelijk zijn. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel onderzoek gedaan naar Botuline Toxine en is het gebruik van dit eiwit voor cosmetische en medische toepassingen vrij veilig.

 

Botox wordt ook cosmetisch toegepast om rimpels tegen te gaan. Botox wordt dan in zeer kleine hoeveelheden op de desbetreffende plek gespoten. Botox heeft veel invloed op de zenuwen. Door het gebied bij de rimpels in te spuiten zorgt het ervoor dat de spierspanning verminderd en ontspant. Botox is als het ware een soort van spierontspanner. Botox is helaas geen permanente oplossing tegen rimpels. Na ongeveer 3 maanden zal de spierontspanner uitwerken en zullen de rimpels weer zichtbaar worden. Voor een langdurig resultaat is het belangrijk om de behandeling te blijven herhalen. Botox wordt voornamelijk gebruikt voor de rimpels op het voorhoofd en de welbekende kraaienpootjes worden ook door middel van botox behandeld. De prijzen botox behandeling verschillen per kliniek. Het is dus goed om hier onderzoek naar te doen en de prijzen te vergelijken.

 

Naast de cosmetische toepassing van Botox biedt het ook op medisch gebied oplossing voor verschillende klachten. Zo wordt botox tegen migraine steeds vaker gebruikt. Migraine is geen normale alledaagse hoofdpijn. Mensen die last hebben van migraine kunnen op zo’n dag vrij weinig. Het is een ernstige vorm van hoofdpijn die niet zo snel overgaat. Wanneer iemand last heeft van migraine kan dat zorgen voor verschillende bijverschijnselen. Last hebben van migraine kan heel vervelend zijn. Er zijn wel verschillende soorten medicatie te vinden op de markt maar deze medicatie werkt niet voor iedereen even goed. Uit onderzoek is gebleken dat botox ervoor kan zorgen dat de pijn verminderd wordt. Door botox in kleine hoeveelheden in het voorhoofd in te spuiten zullen de spiertjes op het voorhoofd ontspannen en zal de hoofdpijn afnemen.