0000275Over Iriscopie

Iriscopie is de naam van het alternatieve geneeskunde waarop het idee is gebaseerd dat patronen in de iris een hele reeks van aandoeningen kunnen aanduiden en ook algemene gezondheids informatie over organen in het hele lichaam – ook wel bekend als gezondheids indicatoren. Terwijl er tegenwoordig nog steeds uitvoerders zijn van Iriscopie werd de theorie voor het eerst voorgesteld in de 17e eeuw, alhoewel nog steeds geen hard bewijs van de moderne geneeskunde is dat het eigenlijk werkt.

Diabetische retinopathie aan de andere kant is een zekere indicator van beide type 1 en type 2 diabetes en kan worden gedetecteerd door oogarts. In medische taal is retinopathie een term die gebruikt wordt om een soort van niet-infectie schade aan het netvlies aan te duiden. Het netvlies is een licht gevoelig weefsel of membraan dat de binnenkant van het oog bedekt en wat ruwweg lijkt op een film in een camera. Het netvlies neemt afbeeldingen op die worden ontvangen door het oog door het produceren van elektrische zenuw signalen, die dan vervolgens door worden gestuurd naar de hersenen om te worden verwerkt via de optische zenuw. Dit soorts oogaandoeningen moeten worden behandeld door een arts en kunnen niet worden gecompenseerd mbv multifocale lenzen.

De hiervoor genoemde macula is in feite een klein deel van het netvlies, wat zich in het midden manifesteert en wat essentieel is voor hoge resolutie zicht in het midden van je visuele veld. Het goed onderhouden van je macula en daarbij natuurlijk van je gehele netvlies is daarom essentieel om je zicht te beschermen. De simpele manier om dit te doen – helemaal voor oudere mensen, en voor mensen met diabetes – is om regelmatig contact te houden met je oogarts, en terug te blijven voor oog tests.