Opticien, lenzenvloeistof en voor het eerst lenzen

Wanneer je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het handig om er het een en ander van af te weten. Zo moet je bijvoorbeeld weten dat je lenzenvloeistof nodig gaat hebben. Ook moet je een betrouwbare opticien zoeken en is het handig om bekend te zijn met wat praktische dingen. Het kan op het begin best veel zijn om te onthouden, dus om het wat makkelijker voor je te maken willen we je met deze blog een handje helpen! Wil jij dus meer weten over het voor het eerst dragen van lenzen? Lees dan deze blog! 

Het zoeken van een goede opticien

Wanneer je voor het eerst lenzen gaat dragen dan heb je natuurlijk ook een goede en betrouwbare opticien nodig. Je wilt natuurlijk het beste voor je ogen en daarom moet je ook een goed paar lenzen krijgen. Een betrouwbare opticien zorgt er voor dat jij de lenzen krijgt die het beste bij jouw ogen passen. Daarnaast kan hij je goede lenzenvloeistof en andere benodigdheden aanraden. Bij een goede en betrouwbare opticien ben jij verzekerd van de beste service en daar ga je ook zeker de vruchten van plukken! Het is belangrijk om tussendoor terecht te kunnen bij de opticien voor eventuele problemen of vragen. Ook kan hij advies geven over benodigdheden zoals lenzenvloeistof. 

Lenzenvloeistof en het verschil tussen lenzen

Niet alle lenzen zijn hetzelfde. Zo heb je bijvoorbeeld harde en zachte lenzen. Een harde lens heeft als eigenschap dat het zijn vaste vorm behoudt op het oog. Natuurlijk moeten deze lenzen dus op maat worden gemaakt zodat ze zeker goed op het oog passen. Het kan in het begin nogal lastig zijn om hieraan te wennen en je kunt harde lenzen altijd een beetje voelen zitten. Bij zachte lenzen is dit allemaal wat gemakkelijker. Zachte lenzen zijn flexibel en laten meer zuurstof door. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om te gaan voor zachte lenzen, omdat het een stuk comfortabeler is. Daarnaast kan ook lenzenvloeistof per merk verschillen. Zorg er dus voor dat je goede lenzenvloeistof koopt die goed zijn werk doet. 

Praktische tips

Er zijn wat praktische tips bij lenzen die we je graag willen meegeven. Wanneer je iemand bent die make-up draagt is het bijvoorbeeld een goed idee om de lenzen eerst in te doen en dan pas de make-up op te doen. Vanzelfsprekend kun je aan het einde van de dag beter eerst je lenzen eruit halen voordat je je make-up er weer af haalt. Zorg er ook voor dat je de lenzenvloeistof dagelijks ververst. Spoel de lenzen nooit af met water, maar altijd met de lenzenvloeistof. Wanneer je op vakantie gaat is het een goed idee om altijd reserve lenzen mee te nemen. Zorg er bij het zwemmen voor dat je onder water niet je ogen opent. Als je dit doet kunnen je lenzen namelijk weg spoelen. Wij raden ook aan om zeker een lenzendoosje met wat vloeistof op zak te houden in geval van nood.