De winterzon en je ogen

banner-NLBDe winterzon en je ogen

Het is mogelijk om degelijke UV beschermde skie brillen in combinatie met contact lenzen om zichtverlies te voorkomen. Skibrillen zijn gemaakt met niet-verbrijzelbaar plastic, wat je ogen dus niet in gevaar zal brengen na een val. Echter, zoals zoveel van jullie weten wordt een skiebril na verloop van tijd vrij snel oncomfortabel en zweterig op de meest prachtige zonnige dagen. Velen kiezen er hierdoor voor om wraparound zonnebrillen te gebruiken die UV beschermen bieden. En laten we eerlijk zijn, stijl heeft hier ook vaak zeker mee te maken.

Vandaag de dag worden wraparound zonnebrillen voor het skiën ontworpen uit veilig, niet verbrijzelbaar polymeer en deze kunnen natuurlijk worden gebruikt in combinatie met contact lenzen. Is er echter nog een derde optie in de vorm van speciale sport brillen op recept, die je contact lenzen kunnen vervangen voor zicht doeleinden, terwijl het je ogen ook veilig houdt ten opzichte van UV-straling en sneeuwblindheid. Het belangrijkste nadeel van deze klaarblijkelijke goede oplossing is dat wanneer er een weersverandering op komst is er verschillende paren brillen nodig zijn voor weinig licht en veel licht. Veranderen naar geel of amber getinte brillen die zijn ontwikkeld voor vlak licht zijn goed te gebruiken als je sowieso al zicht corrigerende contact lenzen draagt.

Een laatste punt om op te merken over contact lenzen en de winter zon is dat je direct je lenzen moet verwijderen mocht je symptomen beginnen te voelen van sneeuwblindheid (irritatie, rode ogen), omdat het dragen van normale en multifocale lenzen het probleem kan verergeren.