Tips bij het vullen van een urn.

Bij UitvaartUniq.nl vindt u een prachtig assortiment urnen in alle vormen, soorten, maten en materialen; Volwassen urnen, duo urnen en mini urnen van metaal, hout, natuursteen, keramiek, porselein, glas, polyresin en biologisch afbreekbare materialen. Het vullen van een urn is veelal een twijfelpunt met betrekking tot het online aanschaffen van een vorm van asbestemming. Vandaar dan ook dat u bij UitvaartUniq.nl ook terecht kunt voor het laten vullen van uw urn. Dit bieden wij voor alle urnen kosteloos aan, maar natuurlijk ondersteunen wij u ook graag optimaal wanneer u dit zelfstandig wilt doen. Wilt u zelf de urn vullen met de as van uw overleden dierbare, dan hebben wij enkele belangrijke zaken onder elkaar gezet. Zo kunt u goed voorbereid het vullen van de urn zelfstandig uitvoeren.

 

1: Controleer van te voren even goed of u de urn ‘omgekeerd kunt laten staan’. De meeste urnen worden van onder gevuld en dit moet u dus altijd even controleren. Is dit niet het geval is het raadzaam om iemand te vragen om de urn goed vast te houden.

2: Is uw urn van keramiek, natuursteen of glas? Zo ja dan adviseren wij u gebruik te maken van een goede montagekit. Hierbij is het namelijk vaak zo dat er geen schroefdeksel aanwezig is. Plaatst u de urn buiten? Zorg dan voor borgvloeistof of een geschikte montagekit. Vul de urn altijd binnen op een plek zonder wind / tocht en kies voor een tafel waar u aan kunt staan.

3: Plaats een aantal papiervellen naast elkaar, dit maakt het verzamelen van de eventueel gemorste as een stuk eenvoudiger.

4: Plaats de urn in het midden van het papier en verwijder de deksel. Hierbij kunt u vaak handig gebruik maken van de doos waarin de urn geleverd is.

5: Plaats de lege aszak in de urn.

6: Haal de aszak met as uit de asbus die u van het crematorium ontvangen heeft. Ga hierbij voorzichtig te werk en open deze.

5: Schud de as uit de aszak voorzichting in de nieuwe aszak, schud tussentijds zachtjes om de as goed te verdelen. Hierbij kunt u ook het crematienummer steentje toevoegen, waarna u de aszak sluit met een touwje of ijzerdraad.

6: Sluit de urn, eventueel met kit of borgvloeistof. Zorg er hierbij voor dat u dit aan de binnenzijde van de urn aanbrengt op de (schroef)rand.

 

Bovenstaande zaken hebben met name betrekking op de volwassen urnen en duo urnen. Veel mini urnen zijn voorzien van een klein schroefsysteem die een kleine holle ruimte, bedoeld voor een symbolische hoeveelheid as, afsluit. Prachtige urnen bij UitvaartUniq.nl voor een Eerlijke prijs. Naast een selectie van meer dan 1.500 urnen vindt u hier ook een uitgebreide handleiding voor het vullen van een urn en uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze kosteloze vulservice, waarbij onze medewerkers met zorg en respect de as van uw overleden dierbare in de urn plaatsen.