Met Laserontharing geen last meer van overmatige haargroei

Veel mensen hebben last van hun haargroei. Ze storen zich aan de haren op een bepaalde plek of hebben last van overmatige haargroei. Je kunt dit meerdere keren per week scheren, maar Laserontharing is een methode om overmatige haargroei langer tegen te gaan. Regelmatig harsen, epileren of scheren kost namelijk veel tijd en veroorzaakt vaak ook nog eens huidirritatie. Het is dan fijn als er een alternatieve manier is om langer van je overmatige haargroei af te komen. Maar wat zijn de voordelen van laser ontharing, hoe gaat een behandeling in zijn werking en hoe zit het met de kosten? Op die vragen gaan wij je antwoord geven.

Met laserontharing een gladde huid bewerkstelligen

het voornaamste doel van laserontharing is om van je overmatige haargroei af te komen. Laserontharing kan er niet voor zorgen dat er helemaal geen haar meer groeit, maar meestal wordt de haargroei met zo’n 80 tot 90% vermindert. Tevens is het zo dat de haartjes die overblijven vaak klein en moeilijk zichtbaar zijn. Complete permanente ontharing bestaat dus niet, ook niet met laserontharing. Laserontharing kan op de meeste plekken van je huid uitgevoerd worden waar jij last ervaart van je haar. Om dit zeker te weten is het wel zaak altijd eerst een adviesgesprek aan te gaan met een specialist. 

De directe voordelen van laserontharing

Laserontharing zorgt er dus voor dat er na een aantal behandeling bijna geen haar meer groeit. Wat zijn de directe voordelen hiervan. Ten eerste wordt de haargroei dus duidelijk verminderd, tevens worden alleen de haren behandeld op de aangewezen plek, alle haren buiten die plek om blijven gewoon normaal actief. Na een behandeling heb je geen last meer van huidirritatie veroorzaakt door scheren en/of harsen. Tevens wordt je huid gladder door laserontharing. Hierdoor hoef je bijna tot nooit meer te harsen of scheren, dit scheelt ook geld op de lange termijn. Zo biedt laserontharing dus direct voordelen, al na de eerste behandeling. Al is het wel belangrijk dat je goed nadenkt over je keuze. 

Is laserontharing geschikt voor jou?

Tijdens de behandeling is er een laser die een lichtbundel met een specifieke golflengte op de aangewezen plek richt. Door het pigment wordt dit verwarmd, waardoor de haarzakjes op de plek vernietigd worden. Wel wordt de huid gekoeld tijdens de behandeling waardoor je er weinig van voelt. 

Met laserontharing kunnen bijna alle huidtypen behandeld worden, maar in sommige specifieke gevallen is het echter toch af te raden, ga om deze reden altijd eerst een adviesgesprek aan. Bespreek hierbij ook op welke plekken je graag het haar verwijderd ziet. Onthoud wel dat het haar bijna niet meer terug zal groeien na de behandeling. Denk dus goed over de behandeling na.