Hoe vind ik een baan die bij me past?

Een baan vinden is geen gemakkelijke taak, nog minder een baan die bij je past. Om jullie erbij te helpen om de ideale job voor je te vinden, hebben wij in deze blog enkele tips verzameld.

Wie ben ik?

Voor dat je op zoek naar een job gaat moet je even stil zitten en denken: “wie ben ik eigenlijk en wat wil ik?”. Veel mensen zoeken namelijk banen die helemaal niet bij hun passen of die boven of onder hun niveau zitten. Het is dus belangrijk om te weten: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Zo heb je al een beter beeld van je kansen.

Een goed cv

Een goed cv kan wonderen bewerken. Veel bedrijven hebben niet de tijd om elk cv helemaal door te kijken. Het is dus belangrijk dat je cv uniek is. Pas je cv ook aan elke sollicitatie aan. In de sollicitatie beschrijving hebben bedrijven vaak al een beschrijving van wat voor een soort persoon zij zoeken. Ben jij dit, maar heb je het nog niet in je cv staan? Zeker doen!

Gebruik goede sites

Er zijn veel vacaturesites online die je kunnen helpen bij het zoeken van een job. Sommige beter dan andere. Dentjobs is bijvoorbeeld een goed voorbeeld. Dit is een vacaturesite gerelateerd aan tandarts jobs. Ben je dus op zoek naar een tandarts vacature moet je hier zeker een kijkje nemen.

Niet te veel

Het is handig om niet te veel sollicitaties tegelijkertijd lopen te hebben. Zo verlies je namelijk snel je overzicht. Ook zul je minder en minder energie in je sollicitaties stoppen. Dit zal als gevolg hebben dat je sollicitaties minder sterk gaan zijn en de kans dat het bedrijf je neemt dus kleiner wordt.