Gezond leven met een hondenfietskar

Nee, het gebruik van hondenfietskarren heeft niets te maken met het feit dat een hond te lui is om te lopen. Het gebruik van een dergelijke kar heeft altijd een reden. Hondenfietskarren zijn erg gemakkelijk en plezierig voor zowel hond als baas. Het is ondertussen wel duidelijk dat ook honden echt genieten van een tochtje in de hondenfietskar. We vertellen je hier over de redenen waarom je een hondenfietskar zou kunnen geen gebruiken.  En dat zijn er nogal wat. Hieronder zullen we het kort hebben over waarom jouw hond niet in staat is om lange afstanden te gaan lopen.

Als jouw hond niet in staat is lange afstanden lopend af te leggen

Hondenfietskarren zijn perfect als jouw hond niet in staat is om lange afstanden naast de fiets te lopen. Kies je voor een kar, dan kun je simpelweg de hond overal mee naartoe nemen. En echt de meeste honden nemen met genoegen plaats in een hondenfietskar. Ze vinden het vaak heel erg leuk. Bovendien kun je de hond gedurende de reis zo nu en dan nog best even naast de fiets laten lopen, mits de hond dit uiteraard kan. 

Als de hond niet goed naast de fiets kan lopen

Er zijn genoeg redenen om voor een fietskar voor de hond te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de hond niet goed naast de fiets kan lopen. Dan bestaat het gevaar dat de hond jou zomaar van de fiets trekt. Een andere reden is te heet asfalt. Zeker in de zomermaanden kan de temperatuur van het asfalt erg hoog oplopen. Dit kan zeer pijnlijk zijn voor de gevoelige voetzolen van de hond. Bij warm weer is het gebruik van een kar dus erg aan te raden. 

Bij een blessure of een verwonding

Nog een andere reden kan zijn dat jouw hond gewoon weinig beweging nodig heeft. Vaak gaat het dan om wat kleinere honden. Verder is een kar handig als jouw hond een blessure of een verwonding opgelopen heeft en jij jouw hond toch graag mee wilt nemen. Ook angst voor de auto kan een reden zijn om een kar aan te schaffen.  En zo zijn er dus meer dan genoeg redenen te bedenken om als trotse eigenaar van een hond ook een hondenfietskar aan te schaffen. Het heeft in elk geval helemaal niets met de luiheid van de hond te maken. Het is eerder praktisch en gemakkelijk en ideaal als jij jouw hond graag overal mee naar toe wilt nemen.